Ultraløbere går til filmen

Ultraløberne i Foreningen KUUL runder i 2012 en million kroner i indsamlingen til hjertebørn. For at sikre sponsorernes fortsatte interesse har foreningen fået lavet en kortfilm, der viser foreningens motiv for velgørenhed, og hvordan de samler pengene ind.

Skrevet af: Thomas Veirum

Ultraløb er løb, der er længere end marathon-distancen på 42,195 km, og siden 2007 har de tre medlemmer af Foreningen KUUL, Jan Tagesen, Henrik Schriver og Gert Hougaard, forenet deres sport med indsamling af penge til hjertebørn.

KUUL er en fordanskning af det amerikanske “cool”. Foreningen har nogle faste begivenheder fordelt over året, og første event er foreningens eget ultraløb “Fra hospital til hospital” på 181 kilometer i ét stræk.

”Vi løber fra Aarhus Universitetshospital og ned til færgen i Aarhus, sejler til Sjælland, og løber så tværs over Sjælland hen over natten og stiller til start i Københavns Marathon direkte om morgenen. Efter det løber vi op til Rigshospitalet,” forklarer Henrik Schriver fra Højbjerg.

Kampen om mediernes gunst

KUUL har indtil nu indsamlet 925.000 kr. Pengene kommer i kassen via sponsorer, der donerer et beløb, og til gengæld bliver de eksponeret i forbindelse med de løb, som KUUL deltager i.

Foreningen prøver hele tiden at forny sig for at tiltrække mediernes opmærksomhed. For opmærksomheden er den vare, de kan sælge til sponsorerne.

”Det første år man kommer og afleverer 200.000 kr., får man masser af opmærksomhed, men når man så gør det året efter, er det blevet kedeligt og uinteressant. Så noget af det, vi gør, er at finde på en god vinkel og en god historie,” siger Henrik Schriver.

Kortfilm på Youtube skal lokke sponsorer til

Som et nyt tiltag hyrede KUUL en professionel til at lave en kortfilm om deres projekt. Filmen blev optaget, da foreningen overrakte 175.000 kr. i legetøj og kontanter til hjertebørnene på Aarhus Universitetshospital i december 2011.

Filmen er en introduktion til KUUL, og den beskriver, hvad de arbejder for, og hvordan ideen er opstået.

Gert Hougaard bor i Tilst med sin kone og to børn. Han passer sit fuldtidsarbejde som montør i Falck samtidig med sin træning på 80-100 kilometer løb om ugen. Foto: Thomas Veirum

”Vi kunne godt tænke os, at få lavet en historie om det vi laver, for hvis du ser på USA og England, så løber alle sportsfolk jo for et eller andet velgørende formål. Vi er unikke i Danmark, for vi er den eneste sportsforening, der laver ren velgørenhed. Det er der ikke andre, der gør,” siger Henrik Schriver.

SydØsten har fået lov til at bringe filmen her på siden, selv om den først har premiere på deres egen side i løbet af weekenden. Du kan se den under artiklen.

Dokumentarfilm er næste skridt

Foreningen får nu udarbejdet et budget for, hvad det vil koste at få lavet en længere film på cirka en halv time. Filmen skal følge medlemmerne af KUUL gennem tre styrkeprøver, som de udfører hvert år.

KUUL håber på at have projektet klar, så et filmhold kan følge dem i årets første begivenhed, hvor de tre medlemmer for femte gang løber “Fra hospital til hospital”.

Hvis projektet gennemføres, håber KUUL på at få dokumentarfilmen vist på en større tv-kanal.

500-600 nyfødte fødes hvert år med en hjertefejl. Henrik Schriver og hans kone mistede i år 2000 deres seks uger gamle pige, fordi hun havde en medfødt hjertefejl. KUUL støtter blandt andet uddannelse af sygeplejersker og indkøb af medicinsk udstyr til behandling af hjertebørn.

SydØsten har fået lov til at bringe den gribende kortfilm om KUUL her på siden. Udgaven er en prototype, og vi beklager den lave lydvolumen. Den endelige udgave vil blive lagt op snarest muligt.


[box]KUUL’s styrkeprøver:
KUUL udfører hvert år tre faste styrkeprøver:
– Fra hospital til hospital: 181 km
– Spartathlon i Grækenland: 246 km
– Overrækkelsesløb omkring Brabrandsøen: minimum 100 km
Læs mere om KUULs aktiviteter her[/box]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *